13.3.2015

Parhaimmat popcornit


Parhaimmat popparit tulevat kotona kattilassa tehtynä. 

Aikoinaan teimme micropopcornia, mutta kun luin ainesosaluettelon, niin totesin, että ei kiitos enää. Mielummin teen itse aidoista raaka-aineista. Maustan popparit aina sulatetulla voilla, koska se tuo niihin ihanaa makua.

Laitan 5 litran kattilaan rypsiöljyä sen verran, että pohja peittyy ja lisään kolme maissinjyvää ja kannen päälle. Kun öljy kuumenee, kuuntelen, että kuuluu kolme poksahdusta, ennen kuin nostan kannen ja lisään jyviä kattilaan niin paljon, että pohja peittyy kunnolla. Välillä ravistan kattilaa liedellä, että poksahtamattomat jyvät valuisivat takaisin kattilan pohjalle. Kun poksuminen kuulostaa hidastuvan, otan kattilan liedeltä ja kaadan popcornit isoon kulhoon, jossa lisään suolan ja sulan voin. Sekoittelen vielä popcorneja kulhossa, että suola ja voi levittyvät tasaisesti. Voin määrää en ole mitannut, mutta arvioisin, että noin 0,5-1 dl tähän määrään popparia. Mitä enemmän, sen parempia niistä tulee. Ja eiku herkuttelemaan. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista!