27.11.2016

Tee se itse | Timantti muovipilleistä

Lisää pilliaskarteluja. Tällä kertaa tein pilleistä timantteja.
Nämä valmistuivat helposti ja nopeasti. Alla on video valmistusprosessista.





25.11.2016

Luovuus kukassa

Nyt on tarvittu luovuutta ja innovatiivisia ratkaisuja "studiossani" 😁  Esittelen teille nurkkaukseni, jossa kuvailen askarteluvideoitani.

Ruoaksi tuli taas mössöä, vaikka alun perin oli tarkoitus tehdä ihan jotain muuta.

Näin muuten elämäni ensimmäisen kerran sellaisen linnun, jota en edes tiennyt (muistanut) olevankaan. Piti oikein Googlettaa ja harmaapäätikkahan se oli, joka kielellä kätevästi nappaili ötököitä pöllin koloista.

Mukavaa viikonloppua!




21.11.2016

Valmistautumista pikkujouluihin | Get Ready With Me

Olisikohan tämä nyt minun ensimmäinen get ready with me-video eli GRWM 😄
Näytän siis, miten laittauduin työpaikan pikkujouluihin.

Juhlakampauksen tekeminen ei ollutkaan ihan helpoimmasta päästä. Aika alkoi loppumaan kesken, joten jouduin luovuttamaan. Ehkä vielä joskus onnistun. Ainakin tämän harjoittelutuokion jälkeen pitäisi olla jo helpompaa.

Näytän videolla mitä päätin pukea päälle, millaisen kampauksen ja meikin sain aikaiseksi.
Joko teillä on ollut pikkujoulujuhlia?







18.11.2016

Viikon varrella-videossa puuhaillaan taas keittiössä


Tällä viikolla olen saanut julkaistua peräti kaksi tee se itse-videota. Ensimmäiseksi tein helpon himmelikranssin ja toisena vähän haastavamman. Pillejä on vielä jäljellä ja ideoita piisaa, joten ainakin vielä muutama pillipostaus on tulossa 😁  Kiitos oikein paljon kaikista ihanista kommenteista kranssijulkaisuihin 💕

Minulla on muutama muukin askartelujuttu toteuttamatta. En ole varma ehdinkö viikonloppuna tekemään askarteluja, koska huomenna on firman pikkujoulut, joten viikonloppu taitaa mennä juhliessa ja niistä toipuessa. Toisaalta, kyseessä on melko helppoja askarteluja, joten ehkä innostun toteuttamaan niistä ainakin osan.

Isänpäivänä tein epäilyttävän näköistä kakkua. Tai ei kakussa sinänsä ollut epäilyttävää, mutta kakun kostuke muistutti erehdyttävästi ihan muuta nestettä, kuin vadelmamehua 😲 

En saanut vielä myydyksi tyttären pari vuotta vanhaa vanhojentanssipukua. Jos väri olisi ollut valkoinen, niin kaupat olisi jo tehty. Sitä nimittäin käytiin sovittamassa hääpuvuksi, mutta väri jäi mietityttämään eikä kauppoja syntynyt.

Ja mössöruokaakin tuli taas väännettyä.
Oikein mukavaa viikonloppua kaikille 💜




16.11.2016

UUSI kranssi muovipilleistä


Toinen pilliaskarteluni on valmis. Tein muovipilleistä kranssin, joka on vähän monimutkaisempi, kuin edeltäjänsä, mutta onnistuu näköjään aloittelijaltakin 😀
Kranssi on tehty 10,5 cm mittaisista pilleistä ja sen halkaisijaksi tuli 63 cm.

Suosittelen käyttämään ohutta metallilankaa. Tässä videossa käytin siimaa, jolla on helppo tehdä himmelikranssi, mutta siima on niin jäykkää, että se se saattaa löystyä solmukohdista ajan saatossa.

TÄSTÄ linkistä pääset katsomaan ensimmäisen pillikranssini.

Videossa näytän uuden ja uljaamman kranssin tekovaiheet.


himmeli wreath how to make tutorial modern geometric moderni



13.11.2016

Himmelikranssi | Kranssi muovipilleistä


Ensimmäinen pilliaskarteluni on valmis. Tein muovipilleistä kranssin, joka näyttää monimutkaiselta, mutta on todella helppo tehdä.

Valkoinen kranssi on tehty 10,5 cm mittaisista pilleistä ja sen halkaisija on 43 cm. Pienempi musta kranssi on 7 cm mittaisista pilleistä ja sen halkaisija on 29 cm.
Suosittelen käyttämään ohutta metallilankaa. Tässä videossa käytin siimaa, jolla on helppo tehdä himmelikranssi, mutta siima on niin jäykkää, että se se saattaa löystyä solmukohdista ajan saatossa.

Kranssi tehdään seitsemästä osasta, jotka kiinnitetään yhteen, jolloin niistä muodostuu kranssi.

Videossa näytän, kuinka kranssi valmistui.


himmelikranssi, kranssi muovipilleistä
himmelikranssi, kranssi muovipilleistä
himmelikranssi, kranssi muovipilleistä, pilliaskartelu


11.11.2016

Yksi stressi vähempänä


Tämän viikon varrella on pari pientä pätkää konsertista. Onneksi enää ei tarvitse jännittää tuleeko konserttiin yleisöä ja menevätkö laulut hyvin, kun yhteiselle harjoittelulle ei kovin paljoa löytynyt aikaa. Onneksi jännittäminen oli turhaa. Saimme laulaa runsaslukuiselle yleisölle ja laulut menivät oikein hyvin ja yleisö tykkäsi kovasti.

Skotlantiin lähtee paketti esikoiselle, joka viettää synttäreitään siellä. Toivottavasti paketti on perillä hyvissä ajoin eikä vietä kolmea viikkoa matkalla, kuten kävi edellisen kirjeen kanssa.

Lunta on tupruttanut reippaasti tänne eteläiseen Suomeen. Viime vuonna tähän aikaan ei ollut vielä hiutalettakaan maassa.

Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua! Mulla menee viikonloppu askartelujen parissa :)




4.11.2016

Tilapäinen muutto


Olen joutunut raahaamaan työpaikalta koneen kotiin ja tekemään kotona töitä sen aikaa, kun työpaikalla saadaan putsattua ja säädettyä sisäilma kohdilleen. Mulla alkoi oireilut syyskuun alussa, kun sairastin flunssan Skotlannin reissun jälkeen. Viikonloppuna ei ollut minkäänlaisia oireita, mutta työpaikalla lähti ääni ja tuli kuiva yskä, silmät alkoivat punoittaa ja nenässä tuntui oudolta. Joinakin päivinä olo oli ihan siedettävä, kun taas jotkut päivät olivat aika tuskaa. Sisäilman mittaus on tehty ja korjattavaa löytyi, joten toivottavasti korjaustoimenpiteiden jälkeen pystyn palaamaan taas omaan huoneeseeni. Etätyötä kestää ehkä muutamia viikkoja.

Sunnuntaina meillä on Lauluryhmä Candelan konsertti, joten onneksi äänen pitäisi nyt kulkea.

Mukavaa viikonloppua kaikille!




2.11.2016

Tee se itse | Pidike nappikuulokkeille


Eilen julkaisin tiedon siitä, että lataan jatkossa tee se itse -videoita nyt ihan uudelle YouTube-kanavalle. Tässä on uusin video, joka uudelle kanavalle on julkaistu. Osa teistä on sen ehkä käynyt kanavalla katsomassakin, mutta laitan sen myös tänne blogin puolelle.

Oikein paljon kiitoksia kaikille YouTube-kanavan tilaajille. Ihanaa huomata, että niin moni on kiinnostunut tilaamaan myös DIY -kanavaani.

Seuraavaksi tulee sisustuksellisia askarteluja sitä mukaa kun saan niitä tehtyä.






1.11.2016

Uusi DIY -kanava


Olen pohtinut pitkään, että teen oman YouTube-kanavan, joka keskittyy vain DIY eli tee se itse -videoihin. Viikonloppuna päätin laittaa tuumasta toimeen ja nyt minulla on uusi kanava, jonne tulee vain tuunaus, askartelu ja tee se itse -videoita.

Minulla on muutama syy, miksi tein tämän ratkaisun.
Ensimmäinen on se, että osa nykyisen KatinAsiat-kanavan tilaajista eivät välttämättä halua nähdä vlogeja tai kokkailuvideoita, vaan pelkästään tuunaus ja askartelujuttuja, ja päinvastoin.
Toinen syy on se, että YouTube arvostaa ja nostaa esille sellaisia kanavia, joilla on selkeä linja ja aihesisältö.

Minulla on työn alla useita askarteluvideoita, jotka lataan uuden kanavan alle. Tulen linkittämään videoita entiseen tapaan tänne blogin puolelle, joten et jää mistään paitsi. Muutos ei näy mitenkään täällä blogin puolella.

Vanhat videot jäävät edelleen entisen kanavan alle. Latasin uudelle kanavalle vanhoja askartelu ja tuunausvideoita, mutta en saanut niitä kaikkia sinne, koska osaa vanhimmista videoista ei enää löytynyt koneeltani.

Jos haluat tilata uuden Katin DIY YouTube-kanavani, niin se onnistuu TÄSTÄ linkistä.

Mukavaa viikon jatkoa!